Foto: ig/vesicg

Počinje IZGRADNJA pruge između Zemun Polja i novog Nacionalnog stadiona

Vesti Autor: K.C. | 12:11 Četvrtak, 11 07 2024 Foto: ig/vesicg

Ovog meseca počinje izgradnja pruge između Zemun Polja i novog Nacionalnog stadiona, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Vesić je rekao da će do kraja godine početi i radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša.

On je istakao da će izgradnja te brze pruge biti podeljena na tri deonice - od Beograda do Velike Plane, od Velike Plane do Paraćina i od Paraćina do Niša u naveo da će u septembru biti raspisani prvi tenderi za izgradnju druge i treće deonice, kao i da već u julu počinje da se radi tunel na deonici Stalać- Đunis i izrazio uverenje da će tokom jeseni biti izabran izvođač za tu deonicu.

Dodao je da ćemo u naredne tri godine imati 230 kilometara brze pruge od Beograda do Niša, a kada ta pruga bude završena.

Ministar je rekao da će do kraja novembra ili početkom decembra biti pušteno u saobraćaj i novih 108 kilometara brze pruge između Novog Sada i Subotice.

Naglasio je da je to projekat predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je završen godinu i po dana pre roka i da će se tom prugom od Beograda do Subotice putovati svega sat i deset minuta, dok se sada od Beograda do Novog Sada putuje 36 minuta.

Naveo je da ovog meseca počinje i izgradnja 18,3 kilometara pruge između Zemun Polja i novog Nacionalnog stadiona čija je izgradnja u toku, aerodroma Nikola Tesla" i centra Surčina.