Foto: srbija.gov.rs/Slobodan Miljević

Počinje izgradnja stanova na Novom Beogradu za 133 izbegličke porodice

Vesti Autor: M.S. | 11:56 Sreda, 17 07 2024 Foto: srbija.gov.rs/Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević položio je danas na Novom Beogradu kamen temeljac za izgradnju objekta sa stanovima, u kojima će do avgusta 2025. godine dom dobiti 133 izbegličke porodice.

Zajedno sa Vučevićem kamen temeljac su položili i ministar za javna ulaganja Darko Glišić, gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić i komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Vučević je tom prilikom istakao da je cilj Vlade da do 2028. godine svih 8.000 izbegličkih porodica, koje nemaju rešeno stambeno pitanje, dobije krov nad glavom.

On je naglasio da je za ostvarivanje ovog cilja Vlade potrebna podrška i lokalne samouprave, pri čemu je izrazio zahvalnost gradu Beogradu i opštini Novi Beograd na saradnji.

Glišić je rekao da će objekat, koji danas počinje da se gradi, imati bruto površinu od 9.451 metar kvadratni, a vrednost projekta je 5.800.000 evra, pri čemu je izrazio nadu da će najkasnije do kraja avgusta naredne godine stanovi biti završeni i spremni za useljenje.

Ministar je naveo da naselje Mileva Marić Anštajn, u kojem se grade ovi stanovi, predstavlja novi centar glavnog grada, imajući u vidu sve ono što se gradi u tom delu.

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević rekla je da će za 400 dana ovo mesto postati dom za 371 člana izbegličkih domaćinstava.

Stanisavljević je poručila da će Vlada Srbije nastaviti da, kroz aktivnosti Komesarijata za izbeglice i migracije, podržava sve one porodice izbeglih i raseljenih kojima je pomoć i dalje potrebna.

Mi smo od početka godine dodelili lokalnim samoupravama više od 400 miliona dinara namenjenih za stambeno zbrinjavanje svih onih koji još nemaju svom dom, ukazala je ona.