Foto: mup.gov.rs

Pojačane mere bezbednosti u Novom Sadu tokom održavanja „Egzita“

Vesti Autor: M.S. | 18:15 Sreda, 10 07 2024 Foto: mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je prostor na Petrovaradinskoj tvrđavi gde će se od danas do 15. jula održati festival „Egzit“, kao i operativni štab MUP-a koji je ovim povodom formiran.

Dačić je istakao da će tokom održavanja „Egzita“ biti pojačane mere bezbednosti, imajući u vidu nedavni teroristički napad ispred Ambasade Izreala u Beogradu, kao i da će policijski punktovi biti postavljeni na više lokacija u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, o bezbednosti građana i posetilaca festivala kojih će, kako se očekuje, biti približno 200.000, svakodnevno će brinuti oko 700 pripadnika MUP-a, među kojima su, osim novosadske policije, i pripadnici Žandarmerije i Interventne jedinice, ronioci, vodiči pasa i kontradiverzione ekipe.

Takođe, potpredsednik Vlade danas je u Novom Sadu otvorio objekat na Dunavu namenjen novosadskoj rečnoj policiji, koji će unaprediti bezbednost na toj reci.

On je naglasio da će podizanjem kapaciteta rečne policije u Novom Sadu biti značajno povećana bezbednost građana na kupalištima, što je posebno važno za letnju sezonu.

Objekat će, pored rečne policije, koristiti  i Javno vodoprivedno preduzeće „Vode Vojvodine“.