Foto: mod.gov.rs

Pomoć Vojske Srbije u vodosnabdevanju u Gornjem Milanovcu i Mionici

Vesti Autor: M.S. | 17:13 Utorak, 23 07 2024 Foto: mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Vojske Srbije angažovani na pružanju pomoći u vodosnabdevanju domaćinstava u opštinama Gornji Milanovac i Mionica radi ublažavanja posledica dugotrajne suše, koja je izazvala nestašice vode.

Zamenik komandanta Centra za obuku veze i informatike Komande za obuku potpukovnik Zlatko Kovačević rekao je da je od 19. jula, u opštini Gornji Milanovac, angažovana auto-cisterna za potrebe obezbeđivanja vode za piće ugroženom stanovništvu u mestima Teočin i Brezna, a od juče i u Pranjanima.

U skladu sa trećom misijom Vojske Srbije, naši pripadnici su uvek uz svoj narod i angažovani su na pružanju pomoći civilnom stanovništvu prilikom elementarnih nepogoda i drugih nesreća i to će činiti kad god za tim postoji potreba, naglasio je Kovačević.

Uporedo sa vodosnabdevanjem, pripadnici Vojske Srbije su, na zahtev organa lokalnih samouprava, tamo gde je neophodno, u koordinaciji s Ministarstvom za javna ulaganja, trenutno angažovani i na sanaciji lokalnih puteva na teritoriji više opština, pokazujući tako da su uvek spremni da u najkraćem roku pruže pomoć građanima kad god je to neophodno.