Foto: ig/buducnostsrbijeav

Poslanici će birati NOVU VLADU na PRAZNIK RADA?

Vesti Autor: K.C. | 10:09 Ponedeljak, 29 04 2024 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Poslanici Skupštine Srbije će najverovatnije u prazničnoj nedelji, raditi i birati novu vladu. Iako je prvobitno najavljeno da bi izborna sednica mogla početi sutra, sada se razmatra i novi termin, 1. i 2. maja.

Ovaj raspored bi mogao biti simboličan, da premijer i ministri koji će voditi novu vladu započnu svoj mandat baš u danima kada se obeležava Praznik rada.

Novi kabinet, koji će predvoditi predsednik Srpske napredne stranke i trenutni mandatar Miloš Vučević, neće imati promene u broju resora i ministara. Očekuje se da će se na sednici raspravljati samo o kadrovskim rešenjima, pa će plenum biti kraći nego kada se menjaju zakoni o Vladi i ministarstvima. Imena ministara će najpre potvrditi stranački organi.

Rasprava u Skupštini počeće iznošenjem ekspozea mandatara Vučevića, a zatim će uslediti diskusija o ljudima koje on bude predložio. Nakon izbora, ministri i premijer položiće zakletvu, čime će početi njihov mandat. Vlast je najavljivala da će ova vlada trajati četiri godine, ceo mandat, jer pred Srbijom je mnogo posla.