Foto: zdravlje.gov.rs

Potpisan ugovor o saradnji Ministarstva zdravlja i SZO

Vesti Autor: M.S. | 19:58 Petak, 06 09 2024 Foto: zdravlje.gov.rs

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge potpisali su danas, tokom onlajn sastanka, Ugovor o saradnji do kraja 2025. godine, koji sadrži sve definisane dogovore u okviru postojeće međusobne saradnje.

Lončar je tom prilikom istakao da je podrška Klugea, posebno u vreme pandemije koronavirusa, ali i u svim ostalim aktivnostima resornog ministarstva u proteklom periodu, dala veliki podsticaj i snažan impuls u realizaciji zacrtanih planova i programa.

Očekujemo da takva saradnja bude dodatno unapređena i obogaćena novim sadržajima u interesu naših građana i zdravstvenih radnika, poručio je ministar i izrazio nadu da će u budućnosti biti ostvareni još bolji rezultati.

Kluge je preneo zahvalnost Lončaru na tome što je zdravlje postavio kao jedan od glavnih stubova u agendi nove Vlade Srbije.

On je izrazio zadovoljstvo zbog zajedničkog rada na daljem unapređenju prevencije hroničnih nezaraznih bolesti, jačanju primarne zdravstvene zaštite, inovacijama, uključujući i transfer mRNA tehnologije, digitalnog zdravlja, kontroli duvana i na novoj Mapa puta za zdravlje i blagostanje na Zapadnom Balkanu.

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji i specijalni izaslanik regionalnog direktora za Zapadni Balkan Fabio Skano rekao je da se raduje zajedničkim aktivnostima sa Ministarstvom zdravlja na terenu.

Očekujemo konkretne korake za odgovor na uticaj koji klimatske promene imaju na zdravlje, jačanje odgovora na hitne situacije i podršku imunizaciji, zaključio je Skano.