Foto: tw/zele jovanovic

Poziv zaposlenima u Pošti Srbije da prekinu obustavu rada

Vesti Autor: M.S. | 13:40 Ponedeljak, 13 11 2023 Foto: tw/zele jovanovic

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović održao je danas, u prostorijama poštansko-logističkog centra Novi Sad, novi sastanak sa zaposlenima Pošte Srbije koji su u obustavi rada.

Jovanović je tom prilikom ukazao na to da će gubici koji svakim novim danom obustave rada nastaju za ovo preduzeće imati ogromne posledice po finansijski rezultat poslovanja.

Takođe, on je naveo i indirektne posledice koje će nastati zbog odlaska korisnika i narušavanja ugleda ovog preduzeća.

Ministar je rekao da više nijedan dan ne može da se izgubi i da je potrebno da se zaposleni hitno vrate svojim redovnim poslovnim aktivnostima, preradi i isporuci zaostalih pošiljki.

Jovanović je posebno naglasio da plan koji je radnicima predstavio na prethodnom sastanku može da se ispuni samo u celosti i važi jedino ako radnici do kraja dana nastave sa redovnim procesom rada.

On je istakao da ima puno razumevanje za status radnika, pogotovu u tehnologiji, da je neophodno unaprediti materijalnu situaciju zaposlenih u Pošti Srbije i da je spreman da već sutra, po nastavku procesa rada, zajedno sa radnicima i rukovodstvom lično radi na planu povećanja broja zaposlenih u tehnologiji, kao i na uvođenju novih usluga kako bi se dostigao i prestigao republički prosek zarada.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora Pošte Srbije Boriša Šarenac, kao i zaposleni u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.