Foto: ig/sale.ski

Pravi se NOVA OPOZICIONA KOALICIJA za izbore 2. juna

Vesti Autor: K.C. | 12:45 Nedelja, 21 04 2024 Foto: ig/sale.ski

Članice dosadašnje koalicije ,,Srbija protiv nasilja", koje su glasale na sastanku u petak za predlog da se izađe na izbore, zajedno će nastupiti na predstojećim beogradskim i lokalnim izborima 2. juna. One će u ponedeljak obavestiti javnost o novom nazivu koalicije jer ne žele više da koriste stari naziv. U toku iduće nedelje najavljuju da će postići dogovor o kandidatima i nosiocima lista i svim drugim detaljima.

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović najavljuje da će ovaj deo opozicije u ponedeljak doći na sednicu Narodne skupštine i glasati za izmenu Zakona o lokalnim izborima

Za izlazak na izbore glasali su Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Novo lice Srbije i Pokret slobodnih građana. Kako kažu iz ove grupacije, ove partije će biti na jednoj listi na narednim izborima, što za Nova.rs potvrđuje i predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović
Većinski deo koalicije koji je odlučio da će učestvovati na svim predstojećim izborima nastupati pod novim imenom, a da će to javnosti biti predstavljeno u ponedeljak.

„Smatram da ne bi bilo fer da se koristi brend ‘Srbija protiv nasilja’ koji je izgrađen još tokom naše zajedničke borbe u maju prošle godine, jer ukoliko nisu prisutne dve ili tri organizacije onda to više nije to. Tokom sledeće nedelje očekujemo i dogovor o kandidatima, nosiocima lista na gradskim i opštinskim izborima i svim ostalim detaljima“, objašnjava Grbović za Nova.rs.