Foto: x/Isaac_Herzog

Predsednik Izraela Isak Hercog sutra u zvaničnoj poseti Srbiji

Vesti Autor: K.C. | 16:43 Utorak, 10 09 2024 Foto: x/Isaac_Herzog

Sutra će predsednik Izraela Isak Hercog boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji, gde će ga ugostiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate Srbija u 10.30 časova, nakon čega će uslediti tet-a-tet sastanak dvojice predsednika, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

U okviru posete biće održan plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Države Izrael predvođenih predsednikom Vučićem i predsednikom Hercogom.

Dvojica predsednika obratiće se zatim medijima, a imaće i uvodna obraćanja na okruglom stolu na temu Sinergija u inovacijama, razgovori Srbije i Izraela".

Za 13 časova zakazan je sastanak predsednika Izraela Isaka Hercoga sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, dok će se u 15.50 sastati sa predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić

Predsednik Izraela, inače, nakon Srbije posetiće i Albaniju, gde je prema navodima medija predviđeno da se sretne sa predsednikom i premijerom te zemlje Bajramom Begajem i Edijem Ramom.