Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Vesti Autor: K.C. | 07:34 Četvrtak, 04 07 2024

Opština Prijepolje će 7. jula, na Dan opštine, dodeliti niz priznanja pojedincima i institucijama za izuzetan doprinos razvoju lokalne zajednice.

Posebno zapaženo priznanje koje će biti dodeljeno jeste priznanje Počasni građanin" Opštine Prijepolje, koje će biti uručeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Ova odluka je doneta kao znak zahvalnosti za njegovu požrtvovanost i podršku koju je pružio opštini Prijepolje, kako u oblasti ekonomskog razvoja, tako i u infrastrukturnim projektima i unapređenju političkog dijaloga.

- Svaka opština u Srbiji bi trebalo da nominuje predsednika Vučića za ovo priznanje, jer to je jedini vid da se zahvalimo za požrtvovanost koju predsednik Vučić ima prema svim opštinama i svim pojedincima. Ja sam lično u razgovoru sa njim tražio i dobili smo sredstva za ove neke puteve što se rade i dobićemo još. Ja ne pamtim, mlad sam, ali u Prijepolju se nikada više nije radilo. Teško je sad da se vratimo na staru slavu, bili smo ispred opština u regionu, ali se vraćamo - istakao je predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić

Nagradu opštine Prijepolje, 7. jula dobiće dr Zulkefil Bato Sadović za izuzetan doprinos u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Prijepolje. Počasnom konzulu Republike Srbije u Turskoj Zarifu Alpu biće dodeljena nagrada za izuzetane doprinose u razvoju lokalne samouprave opštine Prijepoelje.

Zahvalnicu Opštine Prijepolje dobiće Ministarstvo rudarstva i energetike na čelu sa ministarkom Dubravkom Đedović Handanović za izuzetan doprinos u unapređenju kvaliteta života građana opštine i ekonomski razvoj kroz unapređenje energetske efikasnosti i stabilnosti snabdevanjem električnom energijom. Potom, Ministarstvo turizma i omladine sa ministrom Huseinom Memićem za izuzetan doprinos kroz ulaganje u projekte u oblasti turizma. Zahvalnica će biti dodeljena i Kabinetu Ministra Edina Đerleka za regionalni ravnomerni razvoj u prethodnoj vladi za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju infrastrukture.