Foto: ig/buducnostsrbijeav

Strane izviđačke letelice i dronovi POJAČANO deluju iz okruženja ka našoj zemlji!

Vesti Autor: K.C. | 10:57 Sreda, 03 07 2024 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Danas je predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni Banjica 2" u Beogradu, nakon čega se obratio medijima.

Pojačana su dejstva vazduhpova sa posadama i bezposadnih, u okruženju, vazduhoplova i dronova, sa izviđačkim namerama prema Srbiji bez prelaženja naše granice. To je iz svih smerova u pravcu Republike Srbije pojačano. 
Primetili smo podizanje albanskih bajraktara iz Đakoviće 5. i 20. juna, do visine 5800 metara, sa namerom izviđana pozicije vojske Republike Srbije. Takođe đvedsko-nemački avioni rade takozvane lid-ar snimke, ne sa teritorije koja je pod kontrolom naše vojske, već sa drugih teritorija koje nisu pod efektivnom kontrolom Vojske Srbije, ali prave veoma precizne snimke zbog prisustva bezbednosnih i vojnih snaga Republike Srbije na teritoriji centralne Srbije," naveo je Vučić. 

Predsednik Srbije ističe da ćemo u budućnosti morati da budemo mnogo jasniji u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora na našu zemlju.