Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije sastao se sa Aleksandrom Kasanofom

Vesti Autor: M.S. | 10:47 Sreda, 09 10 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom.

Sagovornici su razmatrali ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i EU integracije Zapadnog Balkana, a govorili su i o regionalnim i svetskim izazovima koji utiču na stabilnost celog regiona.

- Posebno smo razgovarali o brojnim potencijalima za jačanje bilateralnih odnosa između Srbije i SAD uz unapređenje saradnje u različitim oblastima, poput energetike i novih investicija u brojne velike projekte koje Srbija ima u planu. Ukazao sam na značaj dijaloga između naše dve zemlje, a posebno na otvorenu razmenu u pogledu pitanja oko kojih nismo saglasni.

Govoreći o situaciji u regionu, prevashodno sam naglasio izuzetno tešku i složenu situaciju na Kosovu i Metohiji i ukazao na gotovo nemoguće uslove u kojima živi srpski narod na KiM. Naglasio sam da su za konstruktivan dijalog potrebne dve strane, kao i da Srbija ostaje posvećena razgovoru i mirnom rešavanju problema, uprkos bespotrebnim jednostranim eskalacijama tenzija, izjavio je Vučić.