Foto: fb/Aleksandar Vučić

Vučić se sastao sa predsednikom Narodne Skupštine Mađarske

Vesti Autor: K.C. | 13:00 Sreda, 09 10 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Keverom.

Odličan i prijateljski sastanak sa predsednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Keverom. Naglasio sam da se odnosi Srbije i Mađarske temelje na bratskim vezama, međusobnom poverenju i poštovanju, čime daju primer uspešne saradnje i negovanja tradicije komšijskih odnosa, što je od velikog značaja za stabilnost i prosperitet regiona", rekao je Vučić.

Kako se navodi, razgovarali su o jačanju bilateralne saradnje u različitim oblastima i istakli značaj zajedničkih projekata koji doprinose razvoju infrastrukture i unapređenju životnog standarda građana obe zemlje.

Naglasili smo važnost parlamentarne saradnje između Srbije i Mađarske kao jedne od glavnih karika u jačanju zajedničkih interesa i koja ne samo da doprinosi razvoju naših sveukupnih odnosa, već i povećava stabilnost i bezbednost celog ovog dela Evrope.
Posebno smo istakli međusobnu brigu o našim zajednicama u Srbiji i Mađarskoj, jer je njihova uloga ključna za jačanje neraskidivih veza između naše dve države, a ja sam istakao iskrenu posvećenost Srbije da nastavi još više da radi na zaštiti prava i očuvanja kulturnog identiteta Mađara u Srbiji", istakao je predsednik Srbije.