Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije uručio državnu zastavu srpskim paraolimpijcima

Vesti Autor: M.S. | 10:49 Ponedeljak, 19 08 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas  članove paraolimpijskog tima Srbije i svečano im uručio državnu zastavu koju će nositi na Paraolimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 28. avgusta do 8. septembra.

Zastavu je preuzeo paraatletičar Željko Dimitrijević, koji će zajedno sa paraatletičarkom Saškom Sokolov nositi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara u Parizu.

Predsednik Vučić je zahvalio paraolimpijcima na radu, trudu, ljubavi prema otadžbini, posvećenosti i svemu što pružaju Srbiji.

Danas je dan ispunjen ponosom i emocijama. Okupili smo se da ispratimo naše heroje koji će predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Ovde smo da vam poželimo sreću, da vam kažemo koliko vas cenimo, koliko ste važni za našu zemlju, koliko vas podržavamo i koliko ćemo da budemo uz vas, rekao je Vučić.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije bili su sportisti i članovi Paraolimpijskog tima Srbije, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović i ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

Srbiju će u Parizu predstavljati 23 takmičara koji će se nadmetati u osam sportova.