Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić: Izuzetno VAŽAN i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom

Vesti Autor: K.C. | 08:42 Petak, 01 12 2023 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Dubajiu na Samitu lidera o klimatskim promenama, na kojem je između ostalih razgovarao i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

- Izuzetno važan i dobar razgovor. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu. Uveren sam da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u EU - napisoa je predsednik na svom Instagram profilu.

Predsednika Vučića su dočekali domaćini ovogodišnjeg Samita, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i generalni sekretar Antonio Gutereš.

Pred ceremoniju otvaranja on se sastao i sa  predsednikom Poljske Andžejom Dudom,kraljem Bahreina,  predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidesom, predsednicom Mađarske Katalin Novak, kao i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom

„Vreme je za konkretne akcije, jer moramo da delujemo brzo i efikasno. Srbija je uvek spremna", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Ove godine beleži se rekordan broj čelnika država i Vlada, 170 učesnika, što do sada nijedan COP samit nije imao. Nakon dolaska svih zvanica, uslediće svečana ceremonija otvaranja Samita lidera i to govorom predsednika UAE, šeika Bin Zajeda.