Foto: beograd.rs

Premijera predstave „Kapetan Džon Piplfoks” u pozorištu Dadov

Vesti Autor: K.C. | 15:35 Sreda, 13 12 2023 Foto: beograd.rs

Predstava „Kapetan Džon Piplfoks” premijerno će biti igrana u Omladinskom pozorištu Dadov u četvrtak i petak, 14. i 15. decembra, od 20 časova, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Režiju predstave, koja je rađena po motivima istoimene radio-drame Duška Radovića, potpisuje Kokan Mladenović, nekadašnji umetnički direktor „Dadova”, koji je uradio i adaptaciju teksta. 

– Slavni komad Duška Radovića, kako u originalnoj verziji tako i u dramatizaciji mog profesora Miroslava Belovića, predstavlja jedan od najzanimljivijih poziva na pozorišnu igru na našim jezicima. Vremena su se, naravno, promenila i danas, sa novom generacijom Dadovaca, pokušavamo da se poput Radovićevog neustrašivog kapetana Piplfoksa uhvatimo ukoštac sa sedmoglavim čudovištem, sastavljenim od problema našeg doba – ratova, ekoloških katastrofa, sveprisutne agresije, otuđenja. Da li ćemo se iz te avanture spasavanja sveta vratiti kao pobednici, saznaćete gledajući našu predstavu. U svakom slučaju, mi avanture volimo, a bitaka se ne bojimo, ubeđeni da se borimo na pravoj strani – rekao je Mladenović.