Foto: x/garfild_sr

Pripadnici „kosovske policije” upali u prostorije Opštine Gora

Vesti Autor: M.S. | 16:09 Petak, 26 01 2024 Foto: x/garfild_sr

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je danas, oko 13 časova, više desetina pripadnika takozvane kosovske policije, pod punim naoružanjem, upalo bez ikakvog povoda ili obrazloženja u prostorije Opštine Gora, koje su izmeštene u selo Vranište, gde sa dugim cevima vrše pretres i premetačinu.

Više od 10 vozila policije, sa preko 50 naoružanih „specijalaca”, potpuno je blokiralo ulaz i izlaz iz sela ove najudaljenije opštine na Kosovu i Metohiji. Saobraćaj je posle više od sat vremena normalizovan, ali se naoružani „specijalci” i dalje nalaze u zgradi Opštine Gora.

Nema sumnje da je ovaj upad izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem – da se ona zatvori, radnici zastraše i proteraju sa radnih mesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gde žive u miru i slozi, ne dirajući nikoga.

Maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog naroda u opštini Gora je podli plan Aljbina Kurtija, sa ciljem progona naroda koji tamo živi, i udar na sve manjinske zajednice, čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine.

Svakodnevno Kurti i vlasti u Prištini sprovode nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji, sa ciljem potpune destabilizacije prilika na terenu i izazivanja podela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza, jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sledbenici znaju, navodi se u saopštenju.