Foto: beograd.rs

Promocija Beograda u Ljubljani

Vesti Autor: K.C. | 12:38 Četvrtak, 30 11 2023 Foto: beograd.rs

Turistička organizacija Beograda, uz podršku Ambasade Republike Srbije u Sloveniji, predstavila je turističke potencijale Beograda, s fokusom na nastupajuće zimske praznike. Prisutnima su se obratili otpravnik poslova ambasade Republike Srbije u Sloveniji Goran Marković, čuveni pesnik i muzičar Lado Leskovar, kao i veliki poeta, frontmen grupe „Riblja čorba” Borisav Đorđević. Prezentaciju je priredila i realizovala Ljiljana Alajbegović zajedno sa koleginicom Sanjom Stefanović.

U nastavku promotivnih aktivnosti delegacija TOB-a je aktivno učestovala sa svim nosiocima turističke privrede Slovenije, kao i medijima na „face2face” sastancima u cilju promocije Beograda kao atraktivne turističke destinacije. Mediji, predstavnici turističke industrije i diplomatskog kora su pokazali veliko interesovanje za predstojeće zimske praznike, kao i za vikend-programe. Naročito interesovanje pokazano je za programe vezane za porodicu, „Zimsku bajku” koja se održava od 8. decembra do 8. januara u Savskom parku Beograda na vodi, tradicionalni doček Nove godine na beogradskim trgovima, humanitarnu manifestaciju „Ulica otvorenog srca”, kao i za tradicionalno boemskom Skadarlijom.

Predstavljene su nove ambijentalne celine, novi smeštajni kapaciteti, ponovno otvaranje Sava centra kao najsavremenijeg kongresnog centra u ovom delu Evrope.