Foto: srbija.gov.rs

Promotivne akcije za približavanje rada policije građanima

Vesti Autor: M.S. | 16:58 Nedelja, 16 06 2024 Foto: srbija.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je danas, tokom obilaska taktičko-tehničkog zbora u organizaciji uprava i jedinica MUP-a koji je održan u parku Šumice, da resorno ministarstvo kroz niz ovakvih promotivnih kampanja i akcija teži da policiju što više približi građanima.

Dačić je podsetio na slične akcije koje Ministarstvo sprovodi i u oblasti saobraćaja, i istakao da je njihov cilj da građani imaju poverenja u policiju, u to da će policija profesionalno da obavlja svoj posao u zaštiti javnog reda i mira, borbi protiv organizovanog kriminala i u okviru svih drugih ovlašćenja koja ima Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kada je reč o slučajevima nasilja u školama koji su zabeleženi u prethodnim danima, on je naglasio da je policija reagovala čim su prikupljene sve informacije.

Prema njegovim rečima, u Beogradu ima približno 500 školskih policajaca, dok ih je u čitavoj Srbiji oko 2.500, pri čemu akcenat nije samo na očuvanju fizičke bezbednosti, već i na sprečavanju nasilja i kriminala, a naročito ilegalne trgovine narkoticima u okolini škola.

Dačić je istakao da će policija i dalje sarađivati sa prosvetnim vlastima u cilju što bolje pripreme za narednu školsku godinu i poručio da je borba protiv nasilja u školama jedan od prioriteta rada MUP-a.

On je, govoreći o aktivnostima Uprave kriminalističke policije, izrazio zadovoljstvo zbog zvaničnog saopštenja Evropola u kojem su saopšteni izvanredni rezultati trogodišnje akcije kojom je koordinirao Evropol, a čiji je  prioritet bila borba protiv narko-kartela.

Akciju je sprovodila španska policija, a u udarnom timu Evropola se nalazila i naša Uprava kriminalističke policije, Služba za borbu protiv droga. Javno smo dobili zahvalnicu zbog akcija koje su sprovedene i zapisano je da je zahvaljujući angažovanju Srbije praktično zamrznuto 50 miliona evra imovine koja je stečena prodajom narkotika,naglasio je ministar unutrašnjih poslova.