Foto: srbija.gov.rs

Promovisana prigodna marka povodom 100-godišnjice osnivanja Radio Beograda

Vesti Autor: M.S. | 15:00 Sreda, 13 03 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović prisustvovao je danas promociji prigodne marke povodom 100 godina od osnivanja Radio Beograda.

Jovanović je tom prilikom istakao da je izdavanje prigodne poštanske marke jedan u nizu događaja kojim ove godine obeležavamo veliki jubilej – sto godina od kada se Radio Beograd oglasio iz Radio-telegrafske stanice u Rakovici.

Ministar je ukazao na to da i danas, kao deo javnog medijskog servisa, Radio Beograd ispunjava misiju da se stara o javnom interesu, da obezbedi najviše standarde kvaliteta i da se na programu nađu sadržaji za sve društvene grupe.

Upravo to sadržajno bogatstvo, ta žanrovska i programska raznolikost jeste ono što ga izdvaja u odnosu na komercijalne radio-stanice, poručio je ministar, uz čestitke svim zaposlenima u Radio Beogradu na veličanstvenom dostignuću i zahvalnost Pošti Srbije na još jednom filatelističkom biseru.

Jovanović je dodao da je tokom proteklog veka Radio Beograd bio ne samo izvor informacija i zabave, već i simbol slobode govora, kreativnosti i povezivanja.

On je podsetio na to da su naši najveći umetnici, pisci i intelektualci svoje stvaralaštvo delili s javnošću putem Radio Beograda.

U teškim vremenima, radio je bio glas nade i podrške za naše ljude širom sveta. Tokom jednog veka, bio je nezamenjiv deo našeg života, povezujući generacije i šireći duh zajedništva, a uloga Radio Beograda u očuvanju kulture, jezika i tradicije je neprocenjiva, zaključio je Jovanović.

Događaju su prisustvovali i direktor Radio Beograda Milan Nedić i vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević.

Radio Beograd, najstariji elektronski medij na Balkanu, 1. oktobra ove godine obeležava 100 godina postojanja.