Foto: srbija.gov.rs

Razmatrani infrastrukturni projekti važni za razvoj Prokuplja i Niša

Vesti Autor: B.O. | 20:16 Četvrtak, 22 08 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar za javna ulaganja u Vladi Republike Srbije Darko Glišić održao je radni sastanak sa gradonačelnikom Prokuplja Miroslavom Antovićem i predstavnicima Gradske upravepovodom rekonstrukcije Zdravstvenog centra „Toplica“.

Glišić je nakon sastanka obišao radove na rekonstrukciji ovog centra, i tom prilikom istakao da zdravlje i očuvanje života građana ostaje prioritet države.

U prvoj fazi rekonstrukcije završen je kompletan spoljašnji deo objekta, dok druga faza, koja se privodi kraju, obuhvata kompletno uređenje unutrašnjosti, izgradnju operacionog bloka, uređenje ordinacija i sanitarnih prostorija.

Građani celog Topličkog okruga imaće na jednom mestu i primarnu i sekundarnu zdravstvenu negu.

Vlada Srbije, samo preko Ministarstva za javna ulaganja, u ovom trenutku radi na kompletnoj rekonstrukciji sedam bolnica i zdravstvenih centara u Srbiji.

Glišić je održao i radni sastanak sa gradonačelnikom Niša Dragoslavom Pavlovićem i predstavnicima Gradske uprave, na kojem je bilo reči o izgradnji novog porodilišta u ovom gradu. 

Tom prilikom su razmatrani tehnički detalji, pri čemu je dogovoren zajednički rad Ministarstva za javna ulaganja i Grada Niša na pripremi dokumentacije i svega što je neophodno kako bi realizacija projekta izgradnje novog porodilišta počela što pre.

Na sastanku je razgovarano i o drugim projektima važnim za razvoj Grada Niša.