Foto: kirs.gov.rs/Dragan Kujundžić

Rešeno stambeno pitanje za još četiri izbegličke porodice iz Lazarevca

Vesti Autor: M.S. | 13:32 Petak, 26 04 2024 Foto: kirs.gov.rs/Dragan Kujundžić

Pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ana Šupica i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević uručili su danas ključeve stambenih objekata za četiri izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na teritoriji opštine Lazarevac.

Šupica je rekla da su dodela stambenih rešenja i pružanje pomoći onima koji su izgubili svoje domove usled sukoba ili drugih neprilika, kao i kontinuirana i uspešna saradnja sa svim jedinicama lokalne samouprave, najvažniji ciljevi Komesarijata.

Danas je važan dan za sve porodice koje su rešile svoje stambeno pitanje jer dobiti svoj krov nad glavom predstavlja veliki korak ka stabilnosti i sigurnosti, navela je ona i poručila da će Komesarijat nastaviti da radi na pružanju pomoći i podrške onima koji su još uvek u potrebi.

Nakon svečanog uručivanja ključeva, prisutni su obišli dodeljene montažne kuće koje se nalaze u Ulici Milovana Lazarevića u Lazarevcu.

Stević je iskazao zahvalnost Komesarijatu za izbeglice i migracije na podršci i pomoći koju pružaju opštini Lazarevac, i istakao značaj ove saradnje u obezbeđivanju boljih uslova za život svih osoba koje su primorane da napuste svoje domove.

Opština Lazarevac je tokom prethodnih godina, u saradanji sa Komesarijatom, pružala podršku za 383 porodice izbeglica i interno raseljenih lica dodelom stambenih jedinica, građevinskog materijala, putem ekonomskog osnaživanja, dodelom paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći, a u 2023. godini Lazarevcu su dodeljena sredstava kojima je pružena pomoć za 119 porodica.