Foto: srbija.gov.rs

Stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih u Lazarevcu

Vesti Autor: M.S. | 17:41 Utorak, 19 03 2024 Foto: srbija.gov.rs

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević posetili su danas petočlanu izbegličku porodicu Radoslava Brkića, koja je dobila pomoć u građevinskom materijalu.

Stanisavljević je navela da je tokom 2023. godine Komesarijat pružio pomoć Lazarevcu za 119 najugroženijih porodica izbeglih i interno raseljenih lica, pri čemu je izrazila zahvalnost toj opštini na naporima da sva ova lica budu zbrinuta i pomognuta.

Ona je naglasila da je protekla godina bila jedna od najuspešnijih kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje izbeglica i interno raseljenih lica, dodavši da se Komesarijat trudi da pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

Komesarijat ne zaboravlja ni one koji su pomoć već dobili i nastaviće da ih obilazi, uz podršku lokalne samouprave, rekla je Stanisavljević, naglasivši da je cilj stambeno zbrinjavanje i pomoć svim izbeglim i interno raseljenim porodicama.

U Gradskoj opštini Lazarevac do sada su obezbeđena sredstva za stambeno zabrinjavanje i ekonomsko osnaživanje 211 porodica, i to u vidu dodele stambenih jedinica, građevinskog materijala, seoskih domaćinstava i dodele paketa hrane, ogreva i novčane pomoći.