Foto: mit.gov.rs

Ristić: Pravda za sve ubijene novinare potreba čitavog društva

Vesti Autor: B.O. | 16:08 Utorak, 11 06 2024 Foto: mit.gov.rs

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Dejan Ristić prisustvovao je pomenu povodom godišnjice smrti novinara Milana Pantića, brutalno ubijenog pre 23 godine u Jagodini, i tom prilikom položio cveće na njegov grob i pred spomen bistu.

Ristić je podsetio na to da je on prvi ministar informisanja koji posle 23 godine dolazi na ovaj dan u Jagodinu, da je danas ovde na poziv brojnih novinarskih udruženja, ali pre svega zbog ljudske potrebe da lično iskaže pijetet i poštovanje prema ubijenom novinaru.

On je istakao da nam je pravda potrebna i da veruje u to da ćemo konačno u razumnom vremenskom roku svi zajedno dočekati ispunjenje i prava i pravde.

To je potrebno ne samo porodici, već i čitavom našem društvu, svakome od nas pojedinačno i čitavoj našoj zemlji, rekao je u obraćanju novinarima ministar, i dodao da tragična sudbina Milana Pantića nažalost nije jedina kada govorimo o novinarskoj profesiji.

Veliki broj naših novinara stradao je tokom ratova, ali nekoliko njih nažalost i u mirnodopskim okolnostima. I stoga nam je potrebno da očuvamo sećanje na njih, na njihov profesionalizam i njihovo rodoljublje i da ispunimo ono što je naša obaveza danas a to je da dosegnemo pravo i pravdu, zaključio je Ristić.