Foto: srbija.gov.rs

Sajam obrazovanja od 21. do 23. marta u Novom Sadu

Vesti Autor: M.S. | 15:38 Utorak, 19 03 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije predstaviće na svom štandu na Sajmu obrazovanja „Putokazi”, koji se održava od 21. do 23. marta u Novom Sadu, predškolske ustanove, osnovne, srednje i muzičke škole, dok će u svetlu predstojećeg završnog ispita za učenike osnovnih škola i upisa u srednje škole biti organizovan Info kafe kutak.

Prvog dana manifestacije svoja dostignuća i talente predstaviće deca iz PU „Radosno detinjstvo”, OŠ „Jovan Popović” i Muzičke škole „Isidor Bajić” iz Novog Sada, zatim iz OŠ „Matija Gubec” iz Donjeg Tavankuta, OŠ „Petefi Šandor” iz Bečeja, OŠ „Jovan Popović” iz Čoke, Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić” iz Sombora, OŠ „Petar Kočić” iz Nakova, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice i OŠ „Prvi oktobar” iz Botoša.

Drugi dan je rezervisan za srednjoškolce i njihove nastavnike. Predstaviće se Škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović” iz Sremske Kamenice, Gimnazija „Sava Šumanović” iz Šida, Mašinska škola „Radoje Dakić” iz Beograda, Osnovna i srednja škola „9. maj” iz Zrenjanina i Srednja stručna škola iz Kragujevca.

Istog dana, u popodnevnim časovima, Zavod za vrednovanje vaspitanja i obrazovanja predstaviće rezultate istraživanja o specijalizovanim odeljenjima za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

U susret završnom ispitu i upisu u srednje škole biće predstavljena platforma eVežbaonica za pripremu završnog ispita na kraju osnovne škole, a zainteresovani učenici mogu sami da isprobaju mogućnosti eVežbaonice. Odgovore na pitanja o upisu u srednje škole učenici, ali odrasli, mogu da dobiju u okviru Info kafe kutka.

Trećeg dana, na štandu Ministarstva prosvete, biće nastavljene informativne radionice o završnom ispitu i upisu u srednje škole, a Fondacija „Tempus” predstaviće studentima mogućnosti koje pružaju programi Erazmus+ i CEEPUS, kao i inicijativa „Studiraj u Srbiji”.