Foto: ig/graonacelnikbg

Od sutra AKTIVNA aplikacija za praćenje vozila i kupovinu karata za GSP

Vesti Autor: K.C. | 12:45 Utorak, 11 07 2023 Foto: ig/graonacelnikbg

Danas je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će aplikacija Beograd plus za praćenje linija GSP postati aktivna od sutra.

„Zahvaljujući toj aplikaciji biće omogućen uvid u čitav sistem GSP, gde se nalaze vozila javnog prevoza i za koliko će minuta stići", rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada i dodao da će aplikacija imati i širu funkciju i očekuje da će od jeseni putem aplikacije korisnici moći da imaju uvid i o Beogradskoj kartici.

Kako je pojasnio, aplikacija će moći da se skine preko Google Play", a kako je rekao, biće na i na engleskom jeziku. Aplikacija će biti dostupna od sutra ujutru.

Prema njegovim rečima, putem aplikacije građani će moći da se prijave i da li u autobusu ne radi klima, da li je prljavo...

- Moći će i sliku da pošalju i tako prijave. Praktično, svi građani sada postaju kontrolori funkcionisanja gradskog prevoza - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je rekao i da se radi na tome da se u autobusu preko razglasa čuje koja je stanica u pitanju i druge korisne informacije.