Foto: srbija.gov.rs

Saradnja Srbije i Srpske u oblasti bezbednosti dece na internetu

Vesti Autor: M.S. | 10:54 Sreda, 07 08 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da su, u skladu sa Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, Republika Srbija i Republika Srpska otpočele saradnju i u oblasti bezbednosti dece na internetu.

Prva u nizu zajedničkih aktivnosti bila je obuka koju su stručnjaci Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu održali juče državnim službenicima Republike Srpske u Banjaluci.

Tim Kontakt centra je predstavio niz aktivnosti koje se realizuju putem obrazovnih programa i informisanja dece, roditelja i nastavnika o prednostima, rizicima i načinima bezbednog korišćenja interneta, kao i putem jedinstvenog mesta za pružanje saveta i prijema prijava u vezi sa bezbednošću dece na internetu.

Na obukama su podeljena dosadašnja iskustva i izazovi, kao i sadržaj obrazovnih programa koji imaju za cilj sticanje znanja i veština kod polaznika u vezi sa rizicima, preventivnim delovanjem i reakcijama u slučaju ugrožavanja bezbednosti dece na internetu.

U narednom periodu planirane su nove aktivnosti, kao i dalje intenziviranje saradnje Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti bezbednosti dece na internetu, navodi se u saopštenju.