Foto: fb/Love Belgrade

Sednica SKUPŠTINE SRBIJE o Kosovu - Poznat termin dolaska predsednika Vučića

Vesti Autor: K.C. | 15:12 Utorak, 31 01 2023 Foto: fb/Love Belgrade

Predsednik Skupštine Srbije, Vadimir Orlić, zakazao je sednicu  parlamenta za četvrtak 2. februar  u 10 sati, sa jednom tačkom dnevnog reda.

Predsednik Vučić će, kako je najavljeno, prisustvovati sednici, koja se održava na predlog Vlade Srbije.

Poslanici bi trebalo, kako piše u sazivu sednice, da raspravljaju o Izveštaju o pregovaračkom procesu o privremenim institucijama u Prištini od 1. sepetmbra do 15. januara ove godine.

Ovaj zahtev ušao je u skupštinsku proceduru.

U izveštaju koji se odnosi na period od 15. septembra do 15. januara ne pominje se francusko-nemački predlog o Kosovu, ali se očekuje da će o tome govoriti predsednik Aleksandar Vučić.

Podsećamo, Vučić je ranije izjavio da će pozvati predstavnike poslaničkih klubova na razgovor o francusko-nemačkom predlogu o Kosovu i zahtevima koje je „velika petorka“ iznela pred Srbiju. On je naveo da mu je rečeno da ukoliko Srbija ne prihvati taj plan da će biti prekinut pregovarački proces sa EU i povučene investicije.

Kako se navodi, pojedini opozicionari izjavili su da sa Vučićem mogu samo da razgovaraju u Skupštini, nakon čega je predsednik Srbije izjavio da je spreman da dođe u parlament i odgovori na sva pitanja poslanika.