Foto: x/ettoba

Sergej Trifunović UHAPŠEN na hrvatskoj granici!

Vesti Autor: K.C. | 12:06 Utorak, 17 09 2024 Foto: x/ettoba

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je da je srpski glumac Sergej Trifunović uhapšen noćas na graničnom prelazu Bajakovo prilikom ulaska u Hrvatsku i da će tokom dana biti doveden u Split na Opštinski prekršajni sud gde ga čeka novo suđenje.

Kako prenosi zagrebačka N1 tv, Trifunović je priveden zbog objave neprimerenog sadržaja" kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike", navodeći da su mu splitski policajci iznudili preko hiljadu evra. Trifunović je tada napisao i: Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi, Dodao je takođe: Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu.

Nakon sprovedenog postupka protiv Trifunovića će nadležnom opštinskom prekršajnom sudu biti podnet optužni predlog.

Za N1 tv. su iz PU splitsko-dalmatinske podsetili da su u saopštenju od 10. septembra prošle godine obavestili javnost da će sprovesti istraživanje vezano za objavu na društvenoj mreži u kojoj, kako navode, muškarac omalovaža i vređa policijske službenike".

Utvrđeno je, naveli su, da postoji osnovana sumnja da je muškarac prekršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čga je danas doveden u službene prostorije".

Supruga srpskog glumca Sergeja Trifunovića, Isidora Trifunović, oglasila se nakon što je on sinoć priveden na granici sa Hrvatskom.

Ona je na Instagramu napisala da je prisustvovala ovom događaju, gde je navodno bilo prisutno i fizičko nasrtanje granične policije prema njenom suprugu kao i da ne zna gde se Sergej trenutno nalazi.

Sinoć oko ponoći moj suprug je priveden na graničnom prelazu Bajakovo, nakon prestanka važenja zabrane ulaska na teritoriju EU, bez ikakvog obrazloženja uz velike neprijatnosti kojima sam prisustvovala. Uključujući fizičko nasrtanje granične policije. Odveli su ga u nepoznatom pravcu. Već duže od 9 sati nemam nikakvu informaciju o tome gde se nalazi ili koji je razlog privođenja", napisala je Isidora.

Podsetimo, pre skoro tačno godinu dana, on je bio uhapšen u Splitu i to zbog napada na službeno lice. Tačnije, zbog vređanja policije i držanja psa bez nadzora.