Foto: ig/whistler_dick

Sergej Trifunović DOBIO ZABRANU ULASKA u Hrvatsku i skoro CELU EVROPU

Vesti Autor: K.C. | 15:38 Nedelja, 10 09 2023 Foto: ig/whistler_dick

Glumac Sergej Trifunović je nakon nekoliko prekršajnih kažnjavanja u prethodna dva dana dobio zabranu ulaska u Hrvatsku ali i u ceo prostor Evropskog ekonomskog prostora (zemlje EU, Islanda, Norveške i Lihtenštajna) u skladu sa Zakonom o strancima, prenosi Hina.

Trifunović je u protekla dva dana u Splitu počinio pet prekršaja pa je dobio jednogodišnju zabranu ulaska i boravka u Evropskom ekonomskom prostoru, odnosno Šengenu. Srpski glumac je prvi prekršaj počinio na gradskoj plaži Kašjuni, gde je bez nadzora, odnosno povoca i brnjice, među kupače pustio svog nemačkog ovčara. Građani su pozvali policiju koja je stigla na Kašjune, gde ih je glumac vređa​o.

​Nakon što je policija završila taj postupak, u kom je Trifunović na Opštem prekršajnom sudu kažnjen za dva prekršaja sa 500 evra i 50 evra sudskih troškova, ponovo je prekršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira kada je u Bosanskoj ulici, u centru Splita, pustio psa bez nadzora za šta je na istom sudu kažnjen sa 200 evra.

T​rifunović je nastavio sa prekršajima. Putem svojih aktivnosti na društvenim mrežama, u poslednjem statusu vređao je splitske policajce pa ga je policija kaznila i treći put. Kaznu od hiljadu evra platio je na graničnom prelazu Bajakovo nakon čega se opet oglasio na društvenoj mreži.

Antonela Lolić, portparolka hrvatske policije rekla je da su mu zbog počinjenja opisanih prekršaja izrečene novčane kazne u skladu sa zakonom, a postupanje policijskih službenika ​je sve vreme bilo profesionalno i zakonito​.

​,,Izrečene kazne nisu harač već su to kazne određene zakonima Republike Hrvatske.​ Na ostale pogrdne nazive za policajce i uvrede koje je izneo u svojoj objavi nećemo se na ovom mestu referirati jer to nije primereno javnom prostoru, ali i u ovom slučaju ponovno se radi o svesnom i upornom kršenju zakona za koje ćemo sprovesti istraživanje​", rekla je Lolić i dodala da svako može slobodno birati mesto i zemlju koj​u će posetiti, ali je i u obavezi poštovati zakone te zemlje.

,,Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi, lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve‘, napisao je razjareni glumac i nastavio sa uvredama i neprimerenim rečima koje, kako je i hrvatska policija primetila, nisu za javni prostor.