Foto: srbija.gov.rs

Škole OŠTEĆENE U POPLAVAMA u Rekovcu i Kragujevcu biće obnovljene

Vesti Autor: M.S. | 13:43 Petak, 23 06 2023 Foto: srbija.gov.rs

Vršilac dužnosti ministra prosvete u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević, sa saradnicima, posetio je danas škole u opštini Rekovac i gradu Kragujevcu, koje su pretrpele štete tokom nedavnih poplava u Srbiji.

Milićević i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić obišli su izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Svetozar Marković“ u selu Ursule kod Rekovca.

Zgrada škole u Ursulama teško je oštećena u poplavama, kao i zgrada Doma kulture koja deli dvorište sa školom. U ovoj školi stradali su podovi, nameštaj, zidovi, a poplavljen je i veći broj knjiga.

Srednja stručna škola u Kragujevcu, takođe je pretrpela štetu usled izlivanja kišne kanalizacije, radionice u kojima su učenici obavljali stručnu praksu bile su poplavljene do visine od oko 30 centimetara, a primetna su oštećenja i na zidovima i fasadi.

U razgovoru sa direktorima ove dve škole Biljanom Matić i Sinišom Kojićem, Milićević je najavio da će, nakon procene štete od strane nadležnih komisija, Ministarstvo i Vlada Srbije sve učiniti kako bi se šteta što pre sanirala, rekonstruisala sva oštećenja i omogućilo normalno obavljanje nastavnih aktivnosti.