Foto: uzvik

Skupština grada Beograda usvojila NAJVEĆI BUDŽET U ISTORIJI!

Vesti Autor: B.O. | 12:03 Utorak, 21 12 2021 Foto: uzvik

Na sednici Skupštine grada Beograda koja je počela je danas u 10h pred odbornicima se našlo nekoliko odluka, od kojih je najbitnija ona koja se tiče budžeta Grada za 2022. godinu, koji će biti najveći u modernoj istoriji Beograda.

Nakon diskusije odbornika ovaj budžet je usvojen, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da je usvojen najveću budžet u istoriji grada.

- Naš budzet za 2022. godinu iznosi 160 milijardi dinara, odnosno 1 milijardu i 365 miliona evra. Jedan od osnovnih razloga sto je ove godine budžet veći je povećana privredna aktivnost , više zaposlenih i veće zarade. Danas imamo više investicija. Grad se nikada nije brže razvijao i nikada nismo bili bliži tome da Beograd postane jedan od najlepših metropola Evrope - rekao je Vesić.

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić rekao je da je ovaj budžet nastavak dobre politike koju je vodio gradonačelnik Siniša Mali.

- Taj koncept pravljenja budžeta koji je sa jedne strane stabilan a sa druge strane odmeren umeren i balansiran, je ono što smo nastavili i ovaj put. Uložen je veliki napor od starne grada u pravljenju ovog budžeta, da imamo ovakav budžet koji će omogućiti dalji razvoj grada Beograda. 160 milijardi je ogorman novac, i u narednoj godini će se raditi puno znaćajnih projekata - rekao je Zoran Radojičić.