Foto: srbija.gov.rs

Specijalistički pregledi za građane u vojnim bolnicama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Vesti Autor: M.S. | 18:57 Utorak, 23 07 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će, povodom obeležavanja Dana sanitetske službe Vojske Srbije, Uprava za vojno zdravstvo organizovati akciju specijalističkih pregleda za građane na Vojnomedicinskoj akademiji, u Vojnoj bolnici Niš i Vojnoj bolnici Novi Sad od 29. jula do 2. avgusta.

U saopštenju se navodi da će na Vojnomedicinskoj akademiji biti omogućeni pregledi kardiologa, endokrinologa, dermatologa i plastičnog hirurga.

U Vojnoj bolnici Niš biće dostupni specijalisti opšte hirurgije, oftalmologije, otorinolaringologije, ginekologije, interne medicine, pulmologije, neurologije, kožnih bolesti, infektivnih bolesti i psihijatrije.

U Vojnoj bolnici Novi Sad građane će pregledati opšti hirurzi, ortopedi, ginekolozi, fizijatri, specijalisti interne medicine, dermatolozi, neurolozi, psihijatri i radiolozi.

Pacijentima sa prethodno utvrđenim oboljenjima preporučeno je da na pregled donesu potrebnu prethodnu medicinsku dokumentaciju, kao i rezultate laboratorijskih analiza.