Foto: srbija.gov.rs

Srbija pouzdan partner u borbi protiv migracija

Vesti Autor: M.S. | 18:43 Ponedeljak, 04 03 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorkom Kraljevine Belgije u Beogradu Kati Bugenhout na temu migracija, sa posebnim akcentom na zapadnobalkansku rutu.

Gašić je tom prilikom istakao da je, imajući u vidu bezbednosne izazove koje migranti predstavljaju za Srbiju, očuvanje stepena lične i imovinske sigurnosti građana naše zemlje u mestima koja su na rutama kretanja iregularnih migranata, jedan od najvažnijih zadataka za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je poručio da je MUP angažovao sve ljudske i tehničke kapacitete u suočavanju sa ovom problematikom, te da je preduzimanjem svakodnevnih mera i aktivnosti policija zaplenila oružje, municiju i vozila koja su se koristila za transport migranata.

Takođe, ministar je naglasio da je Srbija pouzdan partner u borbi protiv migracija, kao i u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Bugenhout je poručila da će se nastaviti saradnja u borbi protiv iregularnih migracija, te da je Srbija važan partner u ovoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali i ambasadorka SR Nemačke Anke Konrad, amabasador Italije Luka Gori, ambasador Kipra Andreas Fotiju, ambasador Bugarske Petko Dojkov, ambasador Slovačke Mihal Pavuk, ambasador Austrije Kristijan Ebner, kao i zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Beogradu Plamena Halačeva.