Foto: srbija.gov.rs

Dalja podrška OEBS-a jačanju kapaciteta MUP-a

Vesti Autor: M.S. | 16:49 Ponedeljak, 25 09 2023 Foto: srbija.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti i daljoj podršci ove organizacije jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Gašić je naglasio značaj dosadašnje saradnje i istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova ceni podršku koju je OEBS pružio u kampanji predaje oružja koja se sprovodila od 8. maja do kraja juna ove godine.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji u postupku pripreme pripadnika nacionalnih manjina za prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku i postigli saglasnost o tome da će u narednom periodu ova saradnja biti unapređena.

Takođe, Gašić i Bratu su istakli da će u narednom periodu zajedno raditi na jačanju bezbednosti kroz različite projekte koji za cilj imaju podizanje kapaciteta MUP-a i usavršavanje policijskih službenika u prevenciji, kao i efikasnom odgovoru u borbi protiv svih vidova kriminala, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.