Foto: fb/Srpska lista

Srpska lista: Kurti ukida pravo na lečenje srpskom narodu

Vesti Autor: M.S. | 18:57 Utorak, 16 04 2024 Foto: fb/Srpska lista

Srpska lista oglasila se saopštenjem posle nastavka otimanja lekova i medicinskog materijala u apotekama na severu Kosova i Metohije.

Najnovji incident desio se u Leposaviću kada su do zuba naoružani policajci upali u dve apoteke u ovom mestu i zaplenili lekove i medicinski materijal pred građanima koji su došli po svoju terapiju.

-Dok ih mentori hvale kako poštuju ljudska prava i guraju u Savet Evrope mimo svih pravila Kurtijeve falange upadaju u srpske apoteke na severu Kosova i Metohije, otimaju lekove i medicinske materijale te ukidaju pravo na lečenje srpskom narodu. 

Danas su u Leposaviću po Kurtijevom nalogu do zuba naoružani policajci sa džipovima upali u dve apoteke u Leposaviću i jednu u Lešku i od zaposlenih oduzeli lekove pred očima starih i bolesnih koji sada ne mogu doći do svoje propisane terapije. 

Podsećamo da 10 meseci na osnovu “usmene”, pretpostavljamo Kurtijeve, naredbe zabranjeno je dopremanje hrane i lekova iz centralne Srbije a sve kao deo plana režima u Prištini kako bi se ugrozio opstanak srpskog naroda i ukinulo pravo na lečenje i normalan život našem narodu. 

Zahtevamo da represija nad našim narodom prestane, da međunarodna zajednica konačno izađe iz stanja hibernacije i spreči progon srpskog naroda, ili da javno izađu i kažu da podržavaju ovo što Kurti radi, stoji u saopštenju.