Foto: srbija.gov.rs

Sutra još jedan redovan let „Er Srbije” iz Tel Aviva za Beograd

Vesti Autor: M.S. | 13:10 Ponedeljak, 09 10 2023 Foto: srbija.gov.rs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da još jedan redovan let srpskog avio-prevoznika „Er Srbija” kreće iz Tel Aviva za Beograd sutra, oko 19 časova, i dodala da kompletne troškove ovih letova snosi Vlada Srbije.

Brnabić je u izjavi za Televiziju „Hepi” navela da je 127 državljana Srbije vanrednim letom stiglo u Beograd noćas oko 1.45 časova, napomenuvši da je ona, zajedno sa predsednikom Srbije i čitavim timom „Er Srbije”, ispratila taj let za Izrael.

Znali smo da tamo postoji grupa građana koji su otputovali u Tel Aviv lou-kost kompanijama, koje su odmah nakon početka nestabilnosti otkazale letove. Naši državljani su imali sat vremena da se ukrcaju u avion, objasnila je ona.

Premijerka je rekla da svi treba da budemo ponosni na našeg nacionalnog avio-prevoznika, koji nije ostavio naše građane na cedilu, ukazavši na to da je „Er Srbija” jedna od retkih kompanija koja leti iz Tel Aviva, te da naš avio-prevoznik ima sve bezbedonosne kontrole i mehanizme.

„Er Srbija” nastavlja redovne letove. Tokom jučerašnjeg dana sve kompanije drugih država su otkazale svoje letove iz bezbednosnih razloga, dok su naši građani mogli da računaju na „Er Srbiju”. Mi smo država koja brine o svojim građanima, naglasila je Brnabić.

Ona je, komentarišući sukob u Izraelu, navela da je to dubok i kompleksan problem koji traje decenijama, te da Srbija razmatra kako da se postavi u trenutnoj situaciji.