Foto: president.gov.ua

Tamara Vučić učestvovala na SAMITU PRVIH DAMA i gospode u KIJEVU

Vesti Autor: K.C. | 08:28 Četvrtak, 07 09 2023 Foto: president.gov.ua

Supruga predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Tamara Vučić boravila je na Samitu prvih dama i gospode, koji je u glavnom.gradu Ukrajine, Kijevu organizovala supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenska. 

Samit se ove godine bavio temom mentalnog zdravlja, a gospođa Vučić je istakla da je ljubav najbitniji faktor za prevazilaženje svih kriza, uključujući i one mentalne

,,Mentalno zdravlje ne poznaje granice, ne zavisi od uzrasta, niti verske pripadnosti i ono je aktuelna tema u svako doba i na svakom mestu na svetu. Svaki dan je ispit. Život je nepredvidiv, ali način na koji shvatamo izazove i kako se sa njima suočavamo potpuno zavisi od nas", rekla je na Samitu gospođa Vučić.

U okviru Samita, gospođa Vučić je učestvovala na panelu čija je tema bila mentalno zdravlje savremenih adolescenata i tom prilikom poručila da je u vremenu društvenih mreža, na odraslima da pomognu mladima, ohrabrujući ih da rade na sebi, na svom obrazovanju, na razvijanju kritičkog razmišljanja kako bi mogli da sve što čuju ili pročitaju posmatraju kroz filter sopstvenih vrlina, vrednosti i emocija.