Foto: ig/buducnostsrbijeav

Vučić: Istakao sam da Srbija POŠTUJE teritorijalni integritet Ukrajine 

Vesti Autor: K.C. | 09:11 Utorak, 22 08 2023 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Atini sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Posle ovog sastanka predsednik Srbije će razgovarati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Vučić se posle sastanka oglasio na Instagramu i napisao sledeće:

- Dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet. Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na KiM, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba... Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Atini sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Povodom 20 godina od usvajanja Solunske deklaracije, na inicijativu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, sinoć je održana neformalna večera lidera sa Zapadnog Balkana i evropskim zvaničnicima, kojoj je prisustvovao i predsednik Ukrajine.

Na neformalnoj večeri lidera Zapadnog Balkana i evropskih zvaničnika usaglašena je Deklaracija kojom se daje podrška Ukrajini i njenom predsedniku Volodimiru Zelenskom, ali se i ističe da je važno da se zaokruži vizija Evropske unije, u čijem bi sastavu bili Zapadni Balkan, Ukrajina i Moldavija.