Foto: beograd.rs

„Trofej Beograda” u badmintonu za vikend

Vesti Autor: K.C. | 13:18 Utorak, 22 10 2024 Foto: beograd.rs

U Nacionalnom badminton centru na Adi, u subotu i nedelju, 26. i 27. oktobra, biće održan XXIV Kup grada – „Trofej Beograda” u badmintonu. Ovaj prestižni turnir, koji su podržali Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, Ministarstvo sporta, Sportski savez Beograda i Badminton savez Srbije, okupiće najbolje seniore i juniore iz cele Srbije.

Ovogodišnji „Trofej Beograda” sastoji se od dva odvojena turnira: A turnira, koji će obuhvatiti pet takmičarskih konkurencija (muška i ženska pojedinačna, te muški, ženski i mešoviti parovi), kao i juniorskog kupa na kojem će se nadmetati perspektivni badmintonci uzrasta do devet, 11, 13, 15 i 17 godina. Na juniorskom kupu učesnici će se takmičiti u pojedinačnim konkurencijama, dok juniore do 15 godina očekuju i mečevi u sve tri konkurencije parova.

Prvog dana turnira na teren će izaći seniori u konkurenciji parova, kao i dečaci i devojčice uzrasta do devet, 13 i 17 godina, u pojedinačnim mečevima. Drugi dan rezervisan je za singl i dubl mečeve juniora do 15 godina, kao i pojedinačne konkurencije juniora do 11 godina i A seniora.

Žreb će biti održan u sredu, 23. oktobra, a raspored i rezultati biće dostupni na zvaničnom sajtu Badminton saveza Srbije, kao i putem platforme „Tournament Software”.

„Trofej Beograda”, koji će ove godine okupiti više od 150 učesnika, podržali su i partneri takmičenja: Tin šped, Viktor, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.