Foto: srbija.gov.rs

U Centru za osnovnu policijsku obuku organizovano dobrovoljno davanje krvi

Vesti Autor: B.O. | 12:37 Utorak, 16 04 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić učestvovao je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Centru za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici.

Gašić je istakao da je doniranje krvi pravi čin plemenitosti i solidarnosti i dobar primer za to kako možemo učiniti mnogo za druge kojima je pomoć potrebna, napomenuvši da je ponosan na humanost koju su budući pripadnici MUP-a pokazali učešćem u ovoj akciji.

On je naglasio da pripadnici MUP-a svakodnevno brinu o bezbednosti naših građana, a da je ova akcija pokazala da su oni spremni da i na ovaj način pruže pomoć onima čiji su životi ugroženi.

Ovom prilikom, ministar je razgovarao sa rukovodstvom Centra za osnovnu policijsku obuku i sa polaznicama Tamarom Banjac i Aleksandrom Radosavljević, koje su, kako je ocenio, pokazale istinski primer humanosti i odgovornosti kada su u martu u Novom Sadu uspešno reanimirale osobu kojoj je pozlilo na ulici.

Gašić je poručio polaznicima COPO da je humanost sastavni deo policijske profesije i da je njihov današnji primer bio najbolji pokazatelj ove osobine.