Foto: mup.gov.rs

Uhapšen muškarac osumnjičen za nasilje u porodici - od udarca ženi pukla donja vilica!

Vesti Autor: M.S. | 12:48 Četvrtak, 17 08 2023 Foto: mup.gov.rs

Po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Policijskom stanicom Savski venac dana 16.08.2023. godine lišen je slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni A.Đ. zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz člana 194. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika na štetu supruge Z.Đ.

Prema navodima krivične prijave policijkse stanice Savski venac, osumnjičeni je krivično delo koje mu se stavlja na teret učinio dana 16.08.2023. godine u porodičnoj kući tako što je nakon kraće verbalne rasprave sa suprugom istoj zadao udarac šakom u predelu vilice kojom prilikom joj je naneo teške telesne povrede – prelom donje vilice, a što je konstatovano od strane lekara Maksiofacialne hirurgije Stomatološkog fakulteta.

Dana 17.08.2023. godine u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je osumnjičeni A.Đ. u prisustvu branioca po službenoj dužnosti kojom prilikom je izneo odbranu, odnosno svoje viđenje kritično događaja.

Tužilaštvo je nakon saslušanja Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se  prema osumnjičenom odredi pritvor zbog sumnje da će uticati na svedoka oštećenu koja još uvek nije ispitana.

U daljem toku postupka biće ispitana oštećena, izvršiće se neophodna veštačenja, i preduzeće se ostale neophodne dokazne radnje u cilju daljeg procesuiranja osumnjičenog.