Foto: tw/RTS_Predstavlja

UPOZORENJE RUKOVODSTVU! Sindikati najavili za sutra JEDNOSATNI ŠTRAJK radnika RTS

Vesti Autor: K.C. | 13:02 Sreda, 31 05 2023 Foto: tw/RTS_Predstavlja

Sindikat Radiotelevizije Srbije (RTS) Nezavisnost i Strukovni sindikat radnika RTS-a najavili su da će sutra u 14 sati održati jednosatni štrajk upozorenja jer rukovodstvo javnog servisa nije odgovorilo u zadatom roku na njihove zahteve za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih.

Nezadovoljni radnici traže povećanje cene rada i povećanje iznosa za topli obrok i regres, zatim pravo na dostojanstven i bezbedan rad na javnom servisu, poštovanje Kolektivnog ugovora, kao i pravednu i realnu sistematizaciju poslova.

Zahtevi štrajkača su i prijem honorarnih saradnika u stalni radni odnos i funkcionisanje RTS u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima.

Zaposleni RTS će od 14 sati prekinuti rad i okupiće se u holu zgrade u Takovskoj 10 u Beogradu gde će im se pridružiti i zaposleni u Radio Beogradu, piše u najavi sindikalnih organizacija u kojoj se dodaje da će u dopisništvima RTS zaposleni prekinuti rad u isto vreme okupljeni u svojim prostorijama.

Najavljenom štrajku upozorenja u RTS je prethodio protest radnika RTS koji je u aprilu organizovan u holu javnog servisa. Menadžment RTS od tada nije prihvatio ni jedan zahtev sindikata.