Foto: Pixabay

Uvodna konferencija EU projekta u oblasti upravljanja migracijama

Vesti Autor: B.O. | 07:20 Sreda, 25 09 2024 Foto: Pixabay

Uvodna konferencija EU projekta „Jačanje regionalne saradnje u oblasti upravljanja migracijama između Zapadnog Balkana i susednih država članica EU u skladu sa pravnim tekovinama EU i međunarodnim standardima – MIRKOˮ biće održana u sredu, 25. septembra, u 10 časova, u hotelu „Metropolˮ, Bulevar kralja Aleksandra 69.

Projekat sufinansira Evropska unija, prema ugovoru sa ICMPD (Međunarodnim centrom za razvoj migracione politike), preko MPF (Migracioni partnerski fond), a sprovodi ga Švedska agencija za migracije u saradnji sa partnerom i korisnikom projekta Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Opšti cilj projekta je unapređenje implementacije politika i procedura u oblasti migracija i azila na Zapadnom Balkanu u skladu sa pravnim tekovinama EU.

Projekat će doprineti jačanju regionalne saradnje u oblasti upravljanja migracijama, dobrosusedskim odnosima, kao i implementaciji spoljne dimenzije zajedničkog evropskog sistema azila u regionu Zapadnog Balkana.

Prisutnima će se obratiti komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević, šef prvog departmana operacija Delegacije EU u Srbiji Elvira Angulo Rodrigez, ambasadorka Kraljevine Švedske u Srbiji Šarlota Samelin i specijalna predstavnica ICMPD-a za Zapadni Balkan Melita Gruevska Graham.