Foto: srbija.gov.rs

Vučević: Do kraja godine nova deonica Moravskog koridora od Kruševca do Vrnjačke Banje

Vesti Autor: B.O. | 13:45 Subota, 27 07 2024 Foto: srbija.gov.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, prilikom obilaska radova na petlji „Adrani“ i Moravskom koridoru, da će do kraja godine biti puštena nova deonica tog auto-puta od Kruševca do Vrnjačke Banje.

Vučević je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da će po prvi put centralna Srbija dobiti auto-put punog profila, što će učiniti građanima život lakšim i bezbednijim i stvoriti preduslove da ostanu da žive u Rasinskom, Raškom i Moravičkom okrugu.

On je podsetio na to da Moravski koridor počinje od Pojata i Kruševca i ide do Preljine, odnosno Čačka, preko Trstenika, Vrnjačke Banje i Kraljeva.

Na ovaj način spajamo tri okruga i stvaramo uslove za dolazak novih investicija, budući da uz auto-put idu industrijske zone, rekao je premijer i dodao da će ovaj deo Srbije po završetku koridora biti umrežen.

Prema njegovim rečima, za investitore su najvažnija dva uslova – prvi je ljudski faktor, odnosno obučena radna snaga, a drugi je infrastruktura.

Da bi ljudi ostali ovde, potrebna im je infrastruktura, fabrike, da imaju perspektivu da kada završe školovanje u nekom drugom gradu ili drugoj državi, da se vrate u svoje rodno mesto i tu nastave da žive, ocenio je Vučević, uz napomenu da se time stvaraju i uslovi da dovedemo nove fabrike.

On je podsetio na to da su i Kraljevo i Kruševac dobili fabrike prethodnih godina, u Vrnjačkoj Banji se mnogo investira u oblast turizma, a država je uspela da sačuva Trstenik i fabriku namenske „Prvu petoletku“.