Foto: tw/liquidNewsroom

Vučević i Gašić u Novom Pazaru i Tutinu

Vesti Autor: M.S. | 19:24 Nedelja, 20 11 2022 Foto: tw/liquidNewsroom

Ministar odbrane Miloš Vučević i Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetili su danas kritične tačke u Novom Pazaru i Tutinu. Oni su se iz prve ruke uverili kako teče akcija obuzdavanja reka koje prete da poplave ovaj deo naše zemlje.

Danas su obilne padavine napravile puno problema u Prijepolju i Novom Pazaru, a u dva mesta proglašena je i vanredna situacija.

"Još jednom se pokazalo da je priroda nepredvidiva i da brzo menja svoju ćud. Najvažnije je da sve institucije od državnog pa do lokalnog nivoa rade zajedno i da rade na zaštiti ljudskih života i imovine građana" - rekao je ministar odbrane.

"Policija i Sektor za vanredne situacije, kao i Vojska Srbije zajedno sa opštinskim rukovodstvima, svi zajedno i sa građanima smo na zadatku da sačuvamo ono što može da se sačuva i da saniramo posle ono što je eventualno uništeno" - dodao je Vučević.

Ministar je zamolio sve da budu na oprezu i da prate atmosferske prilike u narednim satima i danima.

Vučević je potom krenuo u Tutin, gde se već nalazi ministar policije Bratislav Gašić.

Uz ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i predstavnici lokalnih vlasti.