Foto: srbija.gov.rs

Vučević: Vlada radi na poboljšanju položaja dece, majki i porodica

Vesti Autor: B.O. | 08:36 Subota, 06 07 2024 Foto: srbija.gov.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovao je večeras dodeli Zlatnog ordena „Svete majke Anastasijeˮ Fondacije Dajane Paunović u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Vučević je tom prilikom poručio da Srbija, na čelu sa predsednikom Republike i Vladom Republike Srbije, sprovodi niz mera i programa pomoći u cilju poboljšanja položaja dece, majki i porodica, i ublažavanja negativnih demografskih trendova, koji su veliki problem današnjice.

Jedan od najvažnijih ciljeva Vlade Srbije jeste borba protiv “bele kuge”. U poslednjoj deceniji, uložili smo ogroman novac u izgradnju i rekonstrukciju porodilišta, vrtića, osnovnih i srednjih škola, kao i u povećanje životnog standarda građana, istakao je Vučević.

Premijer je ocenio da bez investicija nema ni razvoja, a bez ekonomskog razvoja nema ni podsticaja za porodice niti poboljšanja kvaliteta svakodnevnog života.

Zato znamo šta moramo da radimo ako želimo da nastavimo da gradimo bolju budućnost, rekao je premijer i izrazio podršku radu Fondacije Dajane Paunović, koja dodeljuje orden Svete majke Anastasije majkama sa troje i više dece.

Vučević je ovom prilikom čestitao svim odlikovanim majkama i naglasio da ništa u našim životima neće vredeti ako ne budemo poštovali svetost života i sve naše majke.