Foto: ig/buducnostsrbijeav

Vučić dočekao učenike sa Kosova i Metohije

Vesti Autor: K.C. | 11:01 Nedelja, 17 03 2024 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije.

On je osnovce ugostio u Palati Srbija".

U Beogradu, ovog vikenda boravi oko stotinu školaraca iz Osojana, Goraždevca, sela Banje, Banjske, Štrpca, Vitine, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Draga deco iz svih delova KiM, naše Srbije, dobrodošli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste danas sa nama u Beogradu, na 20-godišnjicu strašnog pogroma srpskog stanovništva u južnoj pokrajini, koji istom žustrinom traje i danas. Hvala vam što sa svojim roditeljima i nastavnicima volite Srbiju, znate da je to vaša zemlja, da imate samo jedan glavni grad, a to je Beograd i nadam se da ste imali malo vremena da još više zavolite druge delove svoje srpske otadžbine", rekao je Vučić.

On se zahvalio svima iz Metohije koji su došli nakon terora koji se nad njihovim starijima sprovodio prethodnih dana".

Hvala i vama iz junačke Banjske koju pokušavaju da proglase mestom zla, ne znajući koliko su patnje i zla doneli našem narodu na severu Kosova. Dobrodošla draga deco, vi ste neko, uprkos željanma onih koji su niko. Zato što ste vi neko, stojite i opstajete kao svoj na svome jer jeste svoj na svome, na našem KiM", dodao je.

Predsednik je rekao da je KiM naša duhovna i državna kolevka.

Drago mi je što ste videli sve lepo što naša jedina prestonica može da ponudi. Želim da dugo živite u zdravlju i veselju na našem KiM, da često dolazite u svoj Beograd, da često dolazite u svoju Srbiju, baš onoliko koliko su se vaši preci žrtvovali. Ja ovaj svečani dan počinjem na najlepši način, susretom sa vama. Želim da vam najveće brige budu da li će da pobedi Zvezda ili Partizan i koju ćete ocenu da dobijete. Srbija nije nešto što je van vas, uvek ćemo biti uz vas i nikada nećete da biti sami. Neka živi KiM i neka živi naša prelepa, najlepša i jedina Srbija", zaključio je predsednik.

Učenica Anđela Milošević iz Banjske obratila se u ime svih učenika.

Moji vršnjaci i ja nemamo srećno detinjstvo i žviimo u strahu. Nedostaje nam sloboda. Zahvalila bih se kancelariji za KiM i predsedniku što su nas pozvali da obiđemo istorijska i kulturna mesta i zaboravimo na brige. Želela big da predsedniku uručim crteže mojih vršnjaka u znak zahvalnosti što svakodnevno brine za nas i našu budućnost na KiM. Hvala", rekla je učenica iz Banjske.

Predsednik Vučić je učenicima osnovnih škola sa KiM podelio poklone.