Foto: mod.gov.rs

Zahvalnost dosadašnjem komandantu KFOR-a na korektnoj saradnji sa VS

Vesti Autor: M.S. | 14:36 Sreda, 02 10 2024 Foto: mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ozkana Ulutaša, koji sledeće nedelje završava jednogodišnje angažovanje na toj dužnosti.

Tokom susreta je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji Kosova i Metohije i dometima saradnje Vojske Srbije i KFOR-a za vreme mandata generala Ulutaša na čelu međunarodnih snaga bezbednosti u našoj južnoj pokrajini.

Mojsilović je, govoreći o bezbednosnoj situaciji u pokrajini, ukazao na to da je ona i dalje nestabilna i osetljiva, čemu dominantno doprinose jednostrani i provokativni potezi privremenih institucija samouprave u Prištini, koji u konačnom imaju za cilj promenu etničke strukture na severu Kosova i Metohije.

On je generalu Ulutašu, uz zahvalnost na korektnoj i profesionalnoj saradnji i profesionalnom angažovanju na dužnosti komandanta KFOR-a, poželeo uspeh na novim dužnostima.

Novi komandant KFOR-a će biti italijanski general-major Enriko Barduani, koji će dužnost prvog čoveka međunarodnih snaga bezbednosti na Kosovu i Metohiji preuzeti 11. oktobra, dodaje se u saopštenju.