Foto: ITB Berlin

Beograd na Međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu

Biznis Autor: B.O. | 19:23 Ponedeljak, 06 03 2023 Foto: ITB Berlin

Turistička organizacija Beograda učestvovaće na Međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu od 7. do 9. marta, jednom od najznačajnijih poslovnih sajmova ove vrste na svetu, na kom će pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Srbije predstaviti ukupnu turističku ponudu naše prestonice, saopšteno je iz ove organizacije.

Sajam ITB predstavlja najnovije i buduće trendove u oblasti turizma, mesto je susreta najvažnijih međunarodnih organizacija, institucija i predstavnika turističke industrije iz celog sveta, kao i platforma za umrežavanje na globalnom planu.

Tokom tri dana sajma, TOB će predstaviti turizam Beograda i mogućnosti za putovanja i poslovni turizam, kao i kulturnu i istorijsku raznolikost, bogatu gastronomsku ponudu, turističke programe i ponudu za aktivni odmor.

Kako su saopštili, na sastancima sa predstavnicima turističkih organizacija iz regiona biće reči o objedinjavanju turističke ponude prema trećim tržištima.

Sa ukupno 58.654 turista u 2022. godini, gosti iz Nemačke su na četvrtom mestu najbrojnijih gostiju u Beogradu u prošloj godini, odnosno na trećem po broju ostvarenih noćenja, 124.773, sa velikom tendencijom rasta.